Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Vincenzo se poate odihni în…

Vincenzo se poate odihni în pace – ucigaşii săi au fost condamnaţi

Judecătoria Cimişlia a pronunţat, pe 25 noiembrie, verdictul în cazul a patru tineri învinuiţi de tâlhărie şi omor intenţionat al cetăţeanului SUA, Fuccio Vincenzo. Tânăra, de 21 de ani, care l-a invitat în R. Moldova pe americanul de origine italiană, a fost condamnată la 17 ani de închisoare, un complice a încasat 22 de ani de puşcărie, iar ceilalţi doi – câte 18 ani.

Concomitent, la solicitarea procurorului, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în folosul familiei victimei a prejudiciului moral şi material în sumă totală de aproximativ 115 mii euro.

Amintim că, la 24 aprilie 2010, cei patru, printre care o fată, prin înţelegere prealabilă, l-au întâmpinat pe Fuccio Vincenzo la Aeroportul Internaţional Chişinău. Acesta sosise în R. Moldova la invitaţia tinerei care făcuse cunoştinţă cu cetăţeanul de origine italiană (64 de ani) prin intermediul unei reţele de socializare. După câteva luni de conversaţii on-line, aceasta l-a convins să viziteze R. Moldova.

Instanţa a dat această sentinţă, după ce procurorii au demonstrat că, după ce au întâmpinat oaspetele, au urcat într-un automobil închiriat în prealabil şi s-au deplasat în direcţia raionului Cimişlia, într-o pădure din preajma satului Codreni, i-au încătuşat victimei mîinile, l-au deposedat de 2500 euro, 120 dolari SUA, 500 lei, doua telefoane mobile, un notebook şi hainele personale.

Pentru tăinuirea infracţiunii comise, învinuiţii au strangulat victima, iar lucrurile personale i le-au aruncat într-un iaz.

Peste o lună de la comiterea crimei trei dintre inculpaţi, printre care şi instigatoarea au fost reţinuţi de procurori în oraşul Odesa, Ucraina, iar cel de-al patrulea complice – a încăput pe mîna oamenilor legii atunci cînd dosarul a fost expediat în instanţă.

Din momentul reţinerii toţi învinuiţii s-au aflat în stare de arest.